Skip to main content

Gehooronderzoek

Bel of app ons vrijblijvend op
055 20 792 22

Laat uw gehoor gratis testen bij Hoorzorg Apeldoorn – professionele audiometrie en eerlijk advies

Krijgt u steeds vaker te horen van mensen in uw omgeving dat u ze niet goed heeft verstaan? Moet u dikwijls vragen wat de ander zei? En hoort u subtiele of minder subtiele geluiden minder goed dan voorheen? Aarzel niet en laat uw gehoor checken. Gehoorverlies is namelijk vaak onomkeerbaar en heeft een grote impact op uw persoonlijk en maatschappelijk functioneren. Tijdig behandelen van gehoorverlies kan de negatieve effecten ervan verminderen. 1,2 miljoen Nederlanders kampen met slechthorendheid. U staat dus niet alleen!

Bij Hoorzorg Apeldoorn bent u altijd welkom voor een gratis hoortest op afspraak. Hoorzorg Apeldoorn is StAr-gecertificeerd en aangesloten bij een collectief van zelfstandige audiciens (CvZA). U bent dan ook verzekerd van een professionele hoortest en uitslag.

Als er aanleiding is voor uitgebreider gehooronderzoek plannen we een vervolgafspraak met u in.

Het daadwerkelijk meten van het gehoor noemen wij audiometrie. Hierbij meten wij de gevoeligheid van het gehoororgaan. Dit doen wij door middel van het aanbieden van signaaltjes op verschillende sterktes en frequenties. Tevens doen wij een spraakmeting om te kijken hoeveel u kunt verstaan. De gehoormetingen worden in een geluidsarme cabine verricht. Op deze manier kunnen wij de metingen heel precies uitvoeren.

Wanneer we de hoortest hebben afgerond, dan verwerken we de uitslag in een zogenaamd audiogram. Per oor wordt in een grafiek weergegeven hoe u per frequentie hoort. Bij een gehoorverlies van 35 decibel of meer wordt er vergoeding gegeven door de zorgverzekering. Dit betekent niet dat u met een lichter verlies geen klachten kunt ervaren. Steeds vaker willen mensen met een licht gehoorverlies toch ondersteuning hebben van het gehoor. Hier zijn hele mooie oplossingen voor.

Soms kan er aanleiding zijn voor een uitgebreider onderzoek door een KNO-arts of Audiologisch Centrum. Aan de hand van uw uitslag adviseren we u eerlijk en transparant over de voor u beste vervolgstap. We denken graag met u mee en ondersteunen waar nodig.

Wilt u weten of uw gehoor nog 100% goed werkt?

Twijfelt u aan uw gehoor? Doe de online hoortest!

Kom langs voor vrijblijvend advies. Met een gratis hoortest weet u binnen 15 minuten hoe het met uw gehoor gesteld is.