Skip to main content
Gehooronderzoek

Krijgt u steeds vaker te horen van mensen in uw omgeving dat u ze niet goed heeft verstaan?

Moet u dikwijls vragen wat de ander zei? En hoort u subtiele of minder subtiele geluiden minder goed dan voorheen? Aarzel niet en laat uw gehoor checken. Gehoorverlies is namelijk vaak onomkeerbaar en heeft een grote impact op uw persoonlijk en maatschappelijk functioneren. Tijdig behandelen van gehoorverlies kan de negatieve effecten ervan verminderen. 1,2 miljoen Nederlanders kampen met slechthorendheid. U staat dus niet alleen!

Bij Hoorzorg Apeldoorn bent u altijd welkom voor een gratis hoortest op afspraak. Hoorzorg Apeldoorn is StAr-gecertificeerd en aangesloten bij een collectief van zelfstandige audiciens (CvZA). U bent dan ook verzekerd van een professionele hoortest en uitslag.

Als er aanleiding is voor uitgebreider gehooronderzoek plannen we een vervolgafspraak met u in.

Maak een afspraak

Het daadwerkelijk meten van het gehoor noemen wij audiometrie. Hierbij meten wij de gevoeligheid van het gehoororgaan. Dit doen wij door middel van het aanbieden van signaaltjes op verschillende sterktes en frequenties. Tevens doen wij een spraakmeting om te kijken hoeveel u kunt verstaan. De gehoormetingen worden in een geluidsarme cabine verricht. Op deze manier kunnen wij de metingen heel precies verrichten.

Wanneer we de hoortest hebben afgerond, dan verwerken we de uitslag in een zogenaamd audiogram. Per oor wordt in een grafiek weergegeven hoe u per frequentie hoort. Bij een gehoorverlies van 35 decibel of meer wordt er vergoeding gegeven door de zorgverzekering. Dit betekent niet dat u met een lichter verlies geen klachten kunt ervaren. Steeds vaker willen mensen met een licht gehoorverlies toch ondersteuning hebben van het gehoor. Hier zijn hele mooie oplossingen voor.

Soms kan er aanleiding zijn voor een uitgebreider onderzoek door een KNO-arts of Audiologisch Centrum. Aan de hand van uw uitslag adviseren we u eerlijk en transparant over de voor u beste vervolgstap. We denken graag met u mee en ondersteunen waar nodig.

Maak een afspraak

Second opinion

Indien u niet helemaal tevreden bent over uw hoortoestellen dan kunt u bij ons altijd terecht om te kijken of het anders of beter kan. Wat mist u? Wat stoort u? In welke situaties bemerkt u tekortkomingen van uw gehoor of huidige hoortoestel? Graag zoeken we samen met u uit waar uw wensen liggen. Wij beginnen van voor af aan met een uitgebreide meting van het gehoor en een controle van uw hoortoestellen. Wij inventariseren uw klachten en wensen en kijken of wij u hierin verder kunnen helpen. Hierin zullen wij u een eerlijk advies geven over wat u mag en kan verwachten.

Maak een afspraak

De meest gehoorde problemen die klanten ervaren met hun hoortoestellen en die we  horen tijdens een second opinion zijn:

  • Ik hoor het wel maar versta het niet
  • Ik heb moeite met verstaan in rumoer
  • Het zit niet mooi in of achter het oor
  • Ik versta de TV niet ook al staat het heel luid
  • Ik heb moeite met telefoneren
  • Ik ervaar problemen op school of op het werk door mijn gehoorprobleem